Maten på Plankan serveras i samarbete med Två kök.

Om Plankan

Restaurang Plankan - I vanlig Lindbäcksanda står bra råvaror i fokus.

 

Vällagad husmanskost, tillagad från grunden och serverad i en inbjudande miljö – det är Plankans koncept. Bakom restaurangen står 2KöK och de erkända köksmästarna Mats och Johan Eriksson. Tillsammans har de lång erfarenhet av att driva restauranger där tradition och nytänkande går hand i hand – såväl i Sverige som internationellt.

 

Deras restaurangresa i Piteå började 2004 med den välbesökta Á la carte-restaurangen Valdino. Sedan dess har nya idéer och influenser fått ta plats och i dag driver de fyra olika lunchrestauranger i stan: Acusticum, Nolia, Borggårdens Matsalar och från och med 2018: Restaurang Plankan.

2KöKs menyer varierar och anpassas efter gästernas önskemål och smak, men utgångspunkten är alltid densamma: varje rätt ska vara tillagat från grunden och ge en smakfull upplevelse.

 

På restaurang Plankan serveras traditionell husmanskost med råvaror efter säsong, och precis som på deras andra restauranger lever de efter devisen: riktigt god mat lagas alltid från grunden. Mycket av maten kommer baseras på Mats Erikssons egna favoriträtter så både Wallenbergare och Kåldolmar kommer att erbjudas med jämna mellanrum.

 

Eftersom fokus i köket ligger på kvalité och smak serveras endast en rätt per dag. Eller för att citera köksmästaren Mats Eriksson: ”Vi vill laga den bästa rätten varje dag”.

 

Givetvis finns det alltid en vegetarisk rätt också, liksom alternativ för de som har allergier. Till varje lunch serveras även en variationsrik salladsbuffé och nybakat bröd.

 

Restaurang Plankan har plats för 150 gäster och är öppen för alla – vare sig du jobbar på Lindbäcks, bor i närheten eller är här på besök. När våren nalkas kan våra luncher även avnjutas på den marininspirerade uteserveringen.

 

Har du några frågor eller vill boka bord? Hör av dig!

 

Varmt välkommen!